Prawdziwie włoska restauracja – menu i wino
Włoskie restauracje to w Polsce najczęsciej spotykany rodzaj restauracji. Lubimy włoskie jedzenie gdyż jest smaczne, sycące i ceszy oko. Oczywiście najczęściej jemy makarony. Bardziej zaznajomieni z kuchnią włoską goście degustują mniej znane dania – risotto, polentę czy włoskie zupy minestrone.
Rozglądając się za prawdziwą restauracją włoską warto zwrócić uwagę na elementów: jak wiele półproduktów rzeczywiście pochodzi z Włoch, czy w karcie znajdują się również mniej typowe włoskie dania, czy karta win, oferuje typowo włoskie trunki. Włoska kuchnia to duża różnorodność oraz potrawy z różnych zakątków Włoch. Dobra włoska restauracja wprowadzi prawdziwie włoski nastrój.
Kuchnia włoska jest nieskomplikowana, ale to nie oznacza, że jest mniej smaczna Z czystym sumieniem można stwierdzić, że jest to niezwykle smaczna kuchnia z Europy .
Dobre wina z Włoch
Żadna szanująca się restauracja włoska, która pretenduje do bycia eleganckim miejscem na kulinarnej mapie regionu, nie może zaniedbywać wina. Obiad na włoską modę z całą pewnością powinien zawierać też wino. Lampka alkoholu to dla Włocha norma. Restaurants in Main Market Najbardziej popularne wina z Włoch to trebbiano d’abruzzo z Abruzji, lombardyjskie franciacorta a także nuragus z Sardynii. Restauracja włoska – jeśli naprawdę chce być postrzegana jako typowa włoska trattoria, musi mieć różnorodny wybór win.
Regionalna włoska restauracja
Mając ochotę zrozumieć indywidualność włoskiego gotowania bez wątpienia trzeba odwiedzić restaurację, która potrafi podać nie jedynie pasty i pizzę.
Zobacz film